Sushi

18 juni – Internationale Sushi Dag

Het is vandaag International Sushi Day! Heel Nederland (en de rest van de wereld) is de afgelopen decennia warm gaan lopen voor een portie verse Japanse sushi. Run je een sushi-restaurant? Dan is dit de kans bij uitstek om jouw zaak extra onder de aandacht te brengen bij oude én nieuwe klanten.

Sushi in zijn huidige vorm ontstond in de 19e eeuw. De echte roots van de lekkernij gaan echter nog veel verder terug, helemaal naar het Japan van de 17e eeuw. Vis werd in die tijd geconserveerd met rijst. Later is men ook de rijst mee gaan eten en ontwikkelde het zich tot de lekkernij die wij vandaag de dag ook nog eten.

Natuurlijk zijn er ook veel verschillen te ontdekken in de traditionele Japanse sushi en de sushi die wij in Nederland kennen. Het aanbod van sushi-restaurants wordt wereldwijd vaak aangepast op de beschikbare ingrediënten en op de plaatselijke cultuur. Er zijn daarom ook grote verschillen tussen traditionele Japans sushi en zogenaamde westerse sushi. Een California Roll zal je in Japan niet snel aantreffen!

Vier het feest mee met Sushi

International Sushi Day is natuurlijk dé dag bij uitstek voor een mooie aanbieding of een reclamecampagne. In Mijn Sitedish verstuur je in een handomdraai een nieuwsbrief naar jouw vaste klanten en maak je razendsnel jouw actiecode voor vandaag aan. Met de tool ‘Verloren Klanten‘ kun je bovendien bestellers benaderen die al even niet bij jouw zaak besteld hebben.

Maak jouw aanbieding visueel met aantrekkelijke foto’s of een uniek menu, speciaal voor deze gelegenheid. Het is misschien te laat om vandaag nog een grootse actie op te zetten, maar voor volgend jaar kun je allicht iets groots bedenken. Denk daarbij aan een speciale actie die je publiceert in het lokale krantje, via Google Ads of op social media.

Veel succes!

Wij denken natuurlijk graag met je mee. Stuur ons een mailtje voor vrijblijvend advies op info@sitedish.nl.