Sitedish introduceert contactloze bezorging

Maaltijdbezorgers worden steeds directer geconfronteerd met de Corona-crisis. Uiteraard moet het voor klanten mogelijk zijn om risicovrij een maaltijd te laten bezorgen. Ook de gezondheid van bezorgers en de rest van het team staat natuurlijk voorop. Sitedish introduceert vanaf vandaag dan ook de mogelijkheid om bestellingen ‘contactloos’ aan te bieden.

“De afgelopen dagen kregen we steeds vaker het verzoek van onze klanten om contante betalingen tijdelijk uit te schakelen. Mensen blijven op dit moment steeds vaker preventief thuis, maar moeten toch aan de dagelijkse boodschappen en maaltijden zien te komen. Daarom hebben wij gekozen voor het implementeren van deze nieuwe bezorgoptie.”, vertelt Ernstjan Brouwer, eigenaar van Sitedish.

Hoe activeer je contactloos bezorgen?

Gebruikers van Sitedish kunnen de optie makkelijk activeren via Mijn Sitedish. Direct na het inloggen zijn er duidelijke instructies zichtbaar om de functionaliteit direct te activeren. Contactloos bezorgen geldt vervolgens voor alle nieuwe bezorgbestellingen. Natuurlijk is het ook belangrijk om personeel volledig te instrueren. Wij raden het volgende scenario aan:

  1. Een klant plaatst een bestelling en ziet op de bestelsite dat het restaurant gebruik maakt van contactloos bezorgen.
  2. De maaltijd wordt, zoals altijd, bereid naar de hoogst mogelijke hygiënische standaarden.
  3. De maaltijdbezorger zorgt voor een hygiënische verpakking en transport van de maaltijd. Na elke bezorging wast de bezorger grondig zijn handen.
  4. De bezorger plaatst de maaltijd voor de deur van de klant op een hygiënisch oppervlak, welke bij voorkeur niet wordt hergebruikt.
  5. De bezorger belt aan of belt op en neemt ten minste twee meter afstand.
  6. De klant opent de deur en pakt de bestelling aan zonder direct contact te hoeven maken met de bezorger. Het is uiteraard niet mogelijk om contant af te rekenen.
  7. Na het sluiten van de deur laat de bezorger de locatie netjes achter en keert terug naar het restaurant voor de volgende bestelling.

Kijk voor meer advies over maatregelen die je kunt nemen op de website van het RIVM.

Toch hulp nodig bij het activeren van contactloos bezorgen? Stuur dan een e-mail naar info@sitedish.nl of bel naar 020 – 244 08 58.