Coronamaatregelen: Horeca opnieuw dicht

Mark Rutte en Hugo de Jonge maakten in een nieuwe persconferentie nieuwe maatregelen bekend die waarschijnlijk zullen gelden voor een periode van 4 weken. Over twee weken wordt opnieuw geëvalueerd en gewogen. Voor de horeca betekent dit wederom een harde klap, want er is wederom een sluiting aangekondigd. Afhaal en bezorging gaat vooralsnog wel gewoon door.

De sluiting van de horeca betekent dat veel restaurants moeite zullen hebben het hoofd boven water te houden. Afhaal- en bezorging is voor veel restaurants gelukkig wel een optie. Wil jij snel van start met afhaal- of bezorging? Neem dan contact op met Sitedish via info@sitedish.nl of 020 – 244 08 58. Wij helpen jouw restaurant binnen enkele werkdagen online.

Verkoop van Alcohol

Een aanvullende maatregel is een verbod op de verkoop van alcohol na 20:00 uur. Dit is een landelijke maatregel die niet alleen geldt voor de horeca, maar ook voor bijv. supermarkten. Om het iedereen makkelijk te maken worden producten uit de hoge BTW-categorie (21{463ab96957dd16124c7ecff9fdbc53b5b738bf5cc2710ca93dd7c3a562c155f9}) na 20:00 uur automatisch verborgen. Via Mijn Sitedish is het natuurlijk mogelijk om deze functie uit te schakelen.

Hiervoor is het natuurlijk belangrijk dat alle alcohol onder het correctie tarief in de menukaart staat. Wij hebben de regelgeving rondom BTW-tarieven recentelijk uitgelicht op onze Blog.

Let op: Het is voor klanten nog steeds mogelijk om voor 20:00 uur een bestelling te plaatsen met alcohol die na 20:00 uur bezorgd dient te worden. Wij willen restauranthouders aanraden om dergelijke transacties goed in de gaten te houden en indien nodig actie te ondernemen.

Wij wensen alle ondernemers enorm veel sterkte en succes de komende weken!