Statistieken in Mijn Sitedish

Een functie die voor veel restaurants over het hoofd wordt gezien is de Statistieken pagina in Mijn Sitedish! Maar deze pagina is juist een hele interessante om meer inzicht te krijgen in je bestellingen. In deze blog lichten we de onderdelen van deze pagina toe.

Klantenbestand
In het klantenbestand kan je alle klanten zien die ooit een bestelling bij je hebben geplaatst, we tonen hiervan de naam, adres, plaats, telefoonnummer, aantal keer besteld, totaal bedrag en laatste keer besteld. Ook van andere gekoppelde platformen tonen we deze gegevens. Boven in de lijst staan natuurlijk je allerbeste klanten, indien deze via je eigen website hebben besteld kan je deze een email sturen!
Bovenaan de lijst kan je filteren op bron, bestelperiode, bestelperiode, bestelbedrag, postcodes en nog meer. Zo kun je precies een selecte maken van de data die je wilt zien.
Een belangrijke en interessante knop is de knop klantrapport. Naast iedere klant vind je deze knop, door het rapport te openen krijg je veel informatie over je klant te zien. Zoals het gemiddelde bestelbedrag en op welke dagen er het meest besteld wordt en welke gerechten. De meest bestelde categorieën worden weergeven in een diagram, zodat je gemakkelijk ziet wat er het meest besteld wordt.

Postcodes
Op deze pagina brengen we in kaart in welke postcodes er het meest besteld wordt. Bovenaan de pagina kun je filteren op alle bronnen die beschikbaar zijn, zo kun je dus ook deze data inzien van andere platformen. Ook kan je een bestelperiode selecteren en bedrag. Zo kun je gemakkelijk zien welke postcode niet zo populair is en waar de meeste omzet vandaan komt. Zo kun je gemakkelijk checken of je ingestelde bezorggebied nog up to date is met wat er werkelijk besteld wordt! Zie je een postcode gebied afnemen in bestellingen? Laat bijvoorbeeld flyers uitdelen in deze buurt met een leuke actie.

Bezorgingen
Op deze pagina worden statistieken van uw bezorging getoond. U krijgt inzicht in afstand en duur van bezorging, en hoeveel bestellingen op tijd of te laat geleverd worden. Deze data kunnen we alleen tonen als de Sitedish BezorgApp gebruikt wordt, door het gebruik van deze data kunnen we inzien welke bezorger welke bestelling heeft gebracht en meer. Zo tonen we de gemiddelde afstand, bezorgtijd en gemiddelde tijd per KM. Ook tonen we het percentage hoeveel bestellingen te laat zijn bezorgd en hoeveel bestellingen een bezorger gemiddeld levert.
Ook kan je filteren op bestelperiode, postcode en bezorgers. Zo kan je gemakkelijk zien welke bezorger altijd op tijd is en welke bezorger er vaak te laat komt! Deze info kan je weer gebruiken om je bezorgers aan te sturen en je bezorgdienst te verbeteren!

Bestellingen
Op deze pagina zie je doormiddel van een grafiek het verloop van je bestellingen, ook deze data kan je zien van alle platformen. Zo kun je gemakkelijk zien of je website bestellingen zijn gaan stijgen tegenover die van bijvoorbeeld Thuisbezorgd! Ook kan je het verloop zien van de betaalwijze, zo zien veel zaken tegenwoordig een afname van contante bestellingen en een stijging van bestellingen die via iDeal worden betaald. Hierdoor kan je gemakkelijker een keuze maken om bijvoorbeeld contant uit te zetten als betaalwijze.

Gerechten
Op deze pagina kun je in 1 duidelijk overzicht zien welke categorieën en gerechten het populairst zijn! Zo kan je filteren op periode en zien welke gerechten in die periode het meest zijn besteld. Ook weergeven we in een diagram welke categorieën het populairst zijn en hoe deze zijn verdeeld. Ook tonen we de totale omzet per categorie over de geselecteerde periode. Dit tonen we natuurlijk ook van je bijgerechten, zo weet je bijvoorbeeld welke topping het meest besteld wordt of welke drankjes het meest gekozen zijn. Dit kan je weer helpen met het toepassen van prijsverhogingen of het verkleinen van je menukaart. Je kan zo namelijk ook gemakkelijk zien welk gerecht het minst besteld wordt.

Dagen en tijden
Altijd al benieuwd welke dagen voor jullie het drukst zijn? Op deze pagina geven we dit weer. Per dag tonen we het aantal bestellingen en tonen we de omzet, ook kan je gemakkelijk het percentage zien per dag. Mocht je bijvoorbeeld een dag extra dicht willen is het verstandig eerst te kijken naar deze data, zo zie je gemakkelijk welke dagen het minst druk zijn.
Ook tonen we je tijden in een overzicht, zo zie je precies op welke moment er het meest bij jullie besteld wordt. Zo kan je bijvoorbeeld je personeel efficiënter inzetten! Boven in de pagina kan je filteren op bron, bestelperiode, bestelbedrag, postcodes en afhaal/bezorging. Ook kan je deze data exporteren.

Zijn er nog gegevens die je mist op de statistieken pagina? We horen het graag!

Team Sitedish
020 2440858
info@sitedish.nl