Tips voor een succesvolle Zomer

Het is zo ver, de zomer is begonnen! Na een lange periode van regen is het eindelijk tijd om van de zomer te genieten. Maar hoe maak je de Sitedish bestelsite Summerproof? Hieronder een aantal tips!

Laat een reactie achter / Geen categorie

1. Denk na over het assortiment

Niet iedereen heeft behoefte aan een zware maaltijd op een warme zomerdag. Bied iets licht en luchtigs aan, zoals een verfrissende salade. Zorg daarnaast ook voor een ruim aanbod qua drankjes en ijs. Hier valt vaak een goede marge op te verdienen!

2. Maak een leuke actie! 

Denk na over een zomers menu of aanbieding en promoot deze via een nieuwsbrief naar jouw vaste klanten. Denk bijvoorbeeld aan een korting op koude drankjes en ijs of verzin een zomers menu! Op Mijn.sitedish.nl zijn er talloze opties beschikbaar, kom je hier niet uit? Ons support team kan altijd met je meedenken!

2. Zorg goed voor het personeel…

Houd jouw personeel zo veel mogelijk uit de zon, met Tafel QR hoeft jou personeel minder heen en weer te lopen om orders op te nemen.

Het nemen van pauzes is extra belangrijk. Zorg er voor dat het personeel goed te drinken en eten krijgt om flauwtes te voorkomen. Denk voor je bezorgers van een flinke portie zonnebrandcreme en petjes met het logo van jouw restaurant! 

3. …En zorg goed voor je gasten!

Zorg voor voldoende schaduw rondom jouw zaak. Houd daarnaast een extra oogje in het zeil. Alchohol kan extra venijnig zijn tijdens een warme zomeravond en mensen zullen allicht niet zelf door dat ze verbrand zijn door de zon. Je kunt ook denken aan het aanbieden van een extra glas water bij de bestelling. 

4. Breid je terras uit

In veel steden is het op dit moment in verband met de corona-maatregelen mogelijk om een uitbreiding van het terras aan te vragen. Wees creatief in je aanvraag en informeer naar de mogelijkheden! Op deze manier genereer je ondanks de 1.5 meter afstand toch wat extra orders. Onze Tafel QR module is ideaal voor gebruik op het terras en is onderdeel van het Sitedish totaalpakket.

5. Toerist in eigen land

Veel Nederlanders brengen deze zomer in eigen land door. Er is een grote behoefte aan lokaal vermaak en ludieke ervaringen. Zit jouw zaak vlakbij een natuurgebied of strand? Bied dan bijvoorbeeld een picknickpakket aan. Wees creatief en maak gebruik van de factoren die jouw locatie uniek maken.

6. Schreeuw het van de daken

Heb je goed nagedacht over jouw locatie en aanbod deze zomer? Laat het dan iedereen in jouw omgeving weten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld flyers om te verspreiden in de omgeving, het lokale krantje, Google Ads of advertenties op Social Media. Nieuwe klanten van Sitedish ontvangen 5.000 gratis flyers bij aanmelding die je hier perfect voor kunt inzetten. Extra flyers nodig? Voor €50,- bestel je 5000 extra flyers! 

7. Sluit je online shop tijdens vakanties

Ga je een periode dicht? Laat het ons weten! Het komt wel eens voor dat restaurants vergeten om de website te sluiten en je wilt natuurlijk geen teleurgestelde klanten.

Vragen of opmerkingen? Team Sitedish staat voor je klaar op info@sitedish.nl of 020 – 244 08 58.