De kracht van vooruitstrevende technologie voor jouw horecazaak

Steeds meer horecazaken zetten stappen op het gebied van technologie. Niet altijd even groot, maar oplossingen als self-order, home-order, keukenschermen en loyalty worden door steeds meer horecaondernemers geïntegreerd. Maar welke kansen biedt vooruitstrevende technologie nog meer? In dit artikel delen wij en andere horeca-experts van verschillende leveranciers hun visie op belangrijke technologische ontwikkelingen binnen de horeca.

De visie van Kassavergelijk

Bart van Kassavergelijk, een compleet vergelijkingsplatform voor horeca kassasystemen, heeft vanuit zijn rol veel zicht op ontwikkelingen in de markt. “Ik zie vooral veel kansen bij het gebruik van naadloos geïntegreerde systemen voor de horeca. Wanneer je een kassa, reserveringsplatform, urenregistratie en boekhouding koppelt, bespaar je als ondernemer ontzettend veel tijd. Ik zie nog veel ondernemers waarbij de huidige systemen niet (goed) integreren. Data moet bijvoorbeeld doorgezet worden middels het exporteren en importeren van sheets”.  Bovendien leveren deze koppelingen waardevolle inzichten op, hierdoor kun je bijvoorbeeld jouw personeelsplanning beter gaan sturen op basis van weken, omzet en weersverwachting. 

De visie van Mr. Winston

Koen, van Horeca Kassasysteem Mr. Winston en expert op het gebied van horeca en technologie, ziet een duidelijk toekomstperspectief voor de horeca. “De toekomst van de horeca zal steeds meer richting een gepersonaliseerde ervaring gaan”. Suggesties voor restaurants die passen bij restaurants waar jij in het verleden enthousiast over bent geweest, wijnen die passen bij jouw smaakprofiel en horeca loyaliteitsprogramma’s waarmee jij een band opbouwt met je favoriete zaken. 

“Om deze gepersonaliseerde ervaring te bieden, is het belangrijk om in de gehele customer journey waardevolle data over jouw gasten te ontvangen”. Er zijn verschillende momenten waarop deze datacollectie plaats kan vinden, bijvoorbeeld bij reserveren, bestellen, loyaltypunten claimen en/of tevredenheidssurveys. 

Maar staan horecagasten er voor open om deze data te delen? Zeker! Uit onderzoek van bighospitality.co.uk blijkt bijvoorbeeld dat 47{463ab96957dd16124c7ecff9fdbc53b5b738bf5cc2710ca93dd7c3a562c155f9} van de respondenten wil delen wat hun favoriete dranken en gerechten zijn. Onder jongere respondenten worden deze percentages alleen maar hoger. 

De visie van Sitedish

Yannick, Marketing Manager van Sitedish aan het woord: “Sitedish is van origine een softwarebedrijf waardoor onze focus voor een groot deel ligt op technologische innovatie. Wanneer ik naar onze eigen werkvloer kijk, zie ik constant de meest creatieve oplossingen voorbij komen. Daarnaast liggen er momenteel nog talloze ideeën op de plank waar we nog niet eens aan toe zijn gekomen. Mijn punt is dat technologische oplossingen in snelvaart zullen blijven komen en dat de relevante data die horecazaken hierdoor verzamelen dus ook zal blijven groeien. Daarom is het belangrijk voor de horeca om hun systemen duidelijk in te richten en ervoor te zorgen dat big data gecentraliseerd is waardoor je het overzicht kunt bewaren en op overzichtelijke wijze beslissingen kunt nemen. 

Om deze reden zorgt Sitedish er bijvoorbeeld voor dat alle bestellingen en klantdata die binnenkomen via de eigen bestelsite- & app, grote bestelplatforms als Thuisbezorgd en Uber Eats en losse hardware als bestelzuilen in de restaurants, binnenkomen op één centrale plek. “Ik zie bij veel nieuwe klanten dat zij mee willen met de techniek van deze tijd maar niet het know-how hebben om dit bij te kunnen benen, waardoor ze het overzicht verliezen. Aangezien horecaondernemers vaak met andere dingen bezig zijn dan het analyseren van data, denk ik dat ze hier óf kracht voor aan moeten nemen óf een partij moeten vinden die dit voor hen uit handen kan nemen.”

Conclusie

Zoals uit dit artikel blijkt zijn er verschillende factoren waarop vooruitstrevende technologie impact heeft op (de toekomst) van horecazaken. Centralisatie van bestellingen en klantdata, krachtige koppelingen en gepersonaliseerde gastervaringen. Wil jij ook stappen zetten op het gebied van technologie voor jouw bezorg- en afhaalrestaurant? Neem dan gerust even contact met ons op!