lockdown

Avondklok: Wat betekent het voor Restaurants?

De inmiddels beruchte avondklok wordt vanaf aanstaande zaterdag ingevoerd. Wat betekent dat voor restaurants? Wat is er nog wel mogelijk? Wij zetten de feiten voor je op een rijtje.

Let op: Dit artikel wordt nog bijgewerkt op basis van beschikbare informatie!

Wat houdt een avondklok in?

Deze avondklok wordt ingesteld om het aantal contactmomenten te verminderen. Door de avondklok zullen mensen minder snel geneigd zijn om bij elkaar op visite te gaan. Ook wordt het mensen die tot nu toe losjes zijn omgegaan met de gestelde coronamaatregelen moeilijker gemaakt, omdat zij nu eenmaal niet meer ‘legaal’ de straat op kunnen gaan zonder een boete te riskeren. Hierdoor zullen er minder ongewenste sociale bijeenkomsten worden georganiseerd.

Op deze manier kan het coronavirus zich minder snel verspreiden, waardoor het aantal besmetting hopelijk sneller af zal nemen. De huidige coronacijfers ontwikkelen zich in de goede richting, maar de grote zorgen om de Britse variant hebben er ook voor gezorgd dat er toch extra maatregelen worden genomen.

De avondklok zal dagelijks gelden van 21:00 uur tot 04:30 en gaat zaterdagavond in. De maatregel blijft tot zeker 10 februari van kracht.

Wat betekent het voor de Horeca?

Afhaal van maaltijden is voor klanten niet langer mogelijk in de latere avonduren. Afhaalrestaurants worden geacht om de deuren rond 20:45 te sluiten, zodat er voldoende tijd is voor de laatste klanten om naar huis te gaan.

Maaltijdbezorging aan huis blijft wel mogelijk, mits de bezorger een werkgeversverklaring en een persoonlijke verklaring bij zich heeft. De verklaringen zijn te downloaden via deze website. De verklaring mag ook digitaal getoond worden.

Zorg dus goed voor je bezorgers en zorg ervoor dat de verklaringen in orde zijn. Als jouw personeel geen verklaring kan tonen kan er een boete volgen van €95.

Deze nieuwe maatregel vormt opnieuw een tegenslag voor horeca-ondernemers, omdat veel restaurants inmiddels de overstap hebben gemaakt naar afhaal. Blijf lokale ondernemers steunen en bestel altijd direct bij het restaurant zelf!

Wil je snel aan de slag met bezorging en maak je al gebruik van Sitedish? Stuur ons dan een bericht op info@sitedish.nl of 020 -244 08 58. Wij zorgen ervoor dat je snel aan de slag kunt. Ook nieuwe restaurants zijn uiteraard meer dan welkom om zich bij ons aan te melden. Meer info over het Sitedish Totaalpakket lees je hier.