Fooi – Nieuw bij Sitedish

Het is in de anderhalvemetersamenleving knap lastig gebleken om het hardwerkende personeel in de horeca te belonen met een fooitje. Wel willen veel mensen iets extra’s doen voor de horeca. Daarom is het vanaf nu mogelijk om contactloos fooi te verwerken via Sitedish. Klanten kunnen bij het afronden van de bestelling zelf een bedrag aan fooi toevoegen aan de bestelling. Fooien die online voldaan zijn worden één keer per week uitgekeerd aan het afhaal- of bezorgrestaurant.

Hoe werkt het?

– Je vindt de functie ‘Fooi’ terug in de instellingen van jouw website op Mijn Sitedish. De functie staat standaard op actief. Je hoeft er dus niets voor te doen om fooi te kunnen ontvangen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de functie te deactiveren.

– Bestellers kunnen tijdens het afronden van de bestellingen kiezen om fooi toe te voegen aan de bestelling. Dit wordt toegevoegd aan het totaalbedrag van de bestelling, waarna de klant de betaling voltooid.

– Net zoals jouw opbrengst wordt het totaalbedrag aan fooien die via online transacties zijn betaald één keer per week uitgekeerd. Contante fooien verwerkt het restaurant uiteraard zelf.

– Het restaurant blijft zelf verantwoordelijk voor de uitkering van de fooi aan het personeel. Wij raden aan om samen met het team een plan te maken voor het uitsplitsen van de fooien. Er worden handige statistieken over jouw bezorgers opgeslagen in Mijn Sitedish als je gebruik maakt van onze BezorgApp. Hier kun je exact terugvinden hoeveel bestellingen elke bezorger heeft afgehandeld.

De functie is gratis toegankelijk voor alle gebruikers van het Sitedish Totaalpakket. Er zijn verder geen kosten aan verbonden. Vragen of opmerkingen? Neem dan direct contact met ons op via info@sitedish.nl of 020 – 244 08 58.

4 gedachten over “Fooi – Nieuw bij Sitedish”

  1. Handig, nu bezorging geen contant geld meer accepteert.

    Nog mooier als achteraf fooi gegeven kan worden, via bijvoorbeeld een iDEAL QR-code op de bon?

    1. We hebben er inderdaad over nagedacht om de fooi achteraf pas te verwerken, omdat fooi vaak inderdaad toch verdiend moet worden. We hebben voor deze optie gekozen, omdat de kans het grootst is dat mensen een fooitje zullen toevoegen. Daarnaast zit je opnieuw met transactiekosten als je een nieuwe transactie start voor alleen de fooi.

    1. Het werkt verder hetzelfde als voor reguliere fooien, Rose! Er zit geen loonbelasting op fooi, maar voor de individuele belastingaangifte telt het officieel wel mee als inkomen. Voor specifieke vragen kun je het beste contact opnemen met een belastingadviseur of de boekhouder.

Reacties zijn gesloten.