Corona-update: Gastenlijst verplicht

Tijdens de Corona-persconferentie van gisteravond maakte Mark Rutte bekend dat gasten van de horeca voortaan moeten worden vastgelegd op een gastenlijst met naam, e-mail en telefoonnummer. Zo kunnen eventuele besmettingen sneller en effectiever getraceerd worden. Veel ondernemers raken als in paniek bij de gedachte aan het vastleggen van een gastenlijst op stapels papier. Dat kan veel makkelijker! Oftewel: Hoe ga je als ondernemer het slimst om met de registratieplicht?

Wij raden iedereen aan om voor de digitale route te kiezen, bijvoorbeeld via Google Forms. Met deze handige tool maak je supersnel een vragenlijst. De antwoorden worden veilig opgeslagen in jouw Google Drive. Je hebt alleen een laptop of tablet met een stabiele internetverbinding nodig!

Een voorbeeld van Google Forms

Denk er bovendien aan om de veiligheid van jouw gasten te garanderen. Zorg daarom voor voldoende desinfectiematerialen of laat jouw personeel de formulieren invullen.

Gasten mogen overigens weigeren om hun gegevens achter te laten. Zij mogen op hun beurt niet worden geweigerd bij het restaurant.

Veel succes!

Vragen of opmerkingen? Info@sitedish.nl of 020 – 244 08 58.