Tips and tricks - magische hoed

Mijn Sitedish: Gebruik je deze functies al?

Mijn Sitedish zit boordevol handige functies voor afhaal- en bezorgrestaurants. Toch is niet elke restauranthouder op de hoogte van de talloze functionaliteiten. In deze blog lichten we een paar functies die misschien nog niet op jouw radar stonden!

Website

Instellingen

In jouw website-instellingen staan een paar handige functies verstopt. In dit menu kun je ondermeer de fooi-functionaliteit aan- of juist uitzetten. Ook kun je hier een maximaal aantal bestellingen per tijdslot instellen, om het aantal bestellingen beter te spreiden over de hele shift. Je kunt trouwens ook zelf bepalen hoe breed de tijdsintervallen moeten zijn!

Actiecodes & Acties

De termen lijken op elkaar, maar het gaat hier wel degelijk om twee verschillende functies! Acties worden getoond op jouw website. Denk bijvoorbeeld aan een speciale pizzadag.

Actiecodes worden niet gedeeld op jouw website en moet je zelf verspreiden, bijvoorbeeld via een nieuwsbrief! Het is ook handig om een actiecode aan te maken voor een klant waarbij de bestelling niet 100{463ab96957dd16124c7ecff9fdbc53b5b738bf5cc2710ca93dd7c3a562c155f9} naar wens is verlopen. Denk van tevoren goed na over het doel van de actiecode: Wil je dat ze vaker te gebruiken zijn of juist eenmalig? Hoeveel korting bied je aan? En wat zijn precies de voorwaarden?

Beide functies zijn naar wens in te stellen en vormen een geweldige tool om meer bestellingen te genereren.

Reviews

Een goede restauranthouder neemt de tijd om zijn recensies te lezen én daarop te reageren. Met een doordachte reactie kun je een van een teleurgestelde klant weer een tevreden klant maken, bijvoorbeeld door het aanbieden van de eerder genoemde kortingscodes.

Het verwijderen van een recensie is bijna nooit wenselijk en klanten prikken er snel doorheen als er recensies verwijnen. Geen bedrijf is perfect!

Let wel op: Als je klikt op de knop ‘reageren’ dan is jouw reactie voor iedereen te lezen!

Statistieken

Hier ligt een schat aan informatie op jou te wachten! Zo zie je in één oogopslag in welke gebieden jouw restaurant het best scoort, welke tijdstippen de meeste bestellingen opleveren en zie je de favoriete gerechten van jou vaste klanten. Het is uiterst slim om op basis van deze gegevens de strategie van jouw restaurant verder te bepalen.

Fan van online Marketing? Het is hier ook mogelijk om jouw Google Analytics, Google Tag Manager of Facebook Pixel te plaatsen.

Sitedish POS

Onder deze knop vind je een aantal fijne functies om jouw kassasysteem te optimaliseren. Zo kun je de keukenbon splitsen of vertalen. Ook Tafel QR is vanaf hier te managen.

Marketing

Meer bestellingen genereren? Benader dan jouw beste klanten! In de Marketing-sectie verstuur je in een handomdraai nieuwsbrieven. Met de ‘Verloren Klanten’-tool kun je een aanbieding sturen naar klanten die al een x aantal dagen niets bij jou besteld hebben. Naar app-gebruikers is het mogelijk om een pushbericht te sturen.

Gebruik deze functionaliteiten overigens met mate. Je kunt beter één keer iets van hoge kwaliteit uitsturen dan dat je jouw vaste klanten dagelijks gaat spammen.

App

Wil je toch meer vertellen aan jouw klanten? Overweeg dan het plaatsen van een nieuwsbericht in jouw app. Hier krijgen jouw klanten geen pushbericht van, dus plaats ze gerust!

Vragen of opmerkingen? Beschik je niet langer over jouw inloggegevens voor Mijn Sitedish? Mail dan naar info@sitedish.nl.

4 gedachten over “Mijn Sitedish: Gebruik je deze functies al?”

 1. Goeie dag
  Wat ik graag zou willen is dat je de site voor een langere periode kan sluiten…
  heb zelf nu mee gemaakt dat wij met vakantie gingen en de site voor een paar dagen kon sluiten.
  vergeten dat de site automatische werd geopend en dat er klanten waren die wat bestelde terwijl we dicht waren, klanten boos want later op de avond kwamen we er pas achter…
  dus: een extra functie voor vakantie periodes

  mvg M Wennekers

  1. Bedankt voor de feedback, Menno! Bij langere sluiting willen wij je aanraden om even een mailtje onze kant op te sturen op info@sitedish.nl. Wij stellen het dan voor je in, zodat jij zorgeloos op vakantie kunt!

  1. Tof idee, Samir! Ik weet niet direct of een Tiktok-integratie makkelijk te bereiken is, maar iets meer dan een klein fotootje zou misschien wel mogelijk kunnen zijn!

Reacties zijn gesloten.