Snel succes met afhaal en bezorging

Welkom bij Sitedish! Voortaan beschik jij over jouw eigen bestelsite, kassa en app, zodat klanten direct bij jouw restaurant kunnen bestellen. Tijdens de eerste weken is het cruciaal om de aandacht op jouw nieuwe website te vestigen. Volg deze checklist om een vliegende start te maken.

1) Gebruik de 5.000 gratis flyers

Alle gebruikers van Sitedish ontvangen 5.000 gratis flyers om de nieuwe website te promoten. Maak je gebruik van de grote bestelplatforms? Dan raden wij jou aan om een folder mee te geven om vaste klanten te wijzen op het bestaan van jouw eigen website. Zo bespaar je direct op commissies.

Maak je geen gebruik van de grote bestelsites? Dan kun je overwegen om de folders in de omgeving van jouw restaurant te verspreiden. Veel mensen hebben nog altijd een stapeltje flyers onder hun koelkastmagneet zitten! Een speciale aanbieding op de flyer kan klanten verleiden om nog sneller hun bestelling te plaatsen.

2) Promoot de website in en rondom jouw restaurant

Bezoekers van jouw restaurant kun je natuurlijk al rekenen onder jouw vaste klanten. Dit zijn de perfecte mensen om te informeren over het bestaan van jouw site. Zorg er daarom voor dat de link naar jouw website op verschillende plekken in het restaurant terug te vinden is: Denk daarbij aan stickers, informatieschermen en de menukaart.

Vergeet ook de uniformen van jouw personeel niet, want zij rijden immers door jouw hele bezorggebied. Ook de voertuigen kun je voorzien van een duidelijke link naar de website.

3) Zorg voor goede online vindbaarheid

Wij doen onze uiterste best om jouw website zo snel mogelijk naar voren te laten komen in de zoekmachines. We raden je daarnaast aan om ook jouw steentje bij te dragen. Zet jouw zaak op de kaart in Google Maps en in de zoekmachine zelf door jouw Google My Business te claimen.

Claim daarnaast bedrijfspagina’s op Facebook, Instagram en Twitter met daarin op zijn minst een bericht met daarin de belangrijkste informatie, zoals je adresgegevens, menukaart en de openingstijden.

Zorg er in alle gevallen voor dat de informatie compleet is. Zorg voor mooi beeldmateriaal om jouw profiel van extra flair te voorzien.

4) Maak lokaal reclame

Adverteren hoeft niet kostbaar te zijn als je het maar effectief doet. Jouw belangrijkste klanten zullen in de directe omgeving zitten. Onderzoek daarom of er bijvoorbeeld lokale blaadjes zijn waarin je een advertentie kunt plaatsen.

Daarnaast kun je online via bijvoorbeeld Facebook of Google Ads goedkoop adverteren in de regio. Dit vereist alleen wel enige kennis, dus het is handig om hier eventueel wat hulp bij te vragen!

5) Gebruik de Marketingtools van Mijn Sitedish

Na enkele weken zal je waarschijnlijk genoeg bestellingen hebben ontvangen om gebruik te kunnen maken van de marketingtools in Mijn Sitedish. Zo verstuur je bijvoorbeeld makkelijk een nieuwsbrief naar klanten die daarvoor toestemming hebben gegeven.

Onze ‘Verloren Klanten’ tool is nog handiger: Met deze optie verstuur je een speciale kortingscode naar klanten die zelf in te stellen aantal dagen niet meer bij jouw restaurant besteld hebben.

Vragen of opmerkingen? Snel van start met het Sitedish Totaalpakket? Neem gerust contact met ons op via info@sitedish.nl of 020 – 244 08 58.

2 gedachten over “Snel succes met afhaal en bezorging”

  1. Beste Sitedish,

    Ik wil een goede advertentie maken voor het restaurant.
    professionele e-flyer

    Met vriendelijke groet,

    “ Eten bij Oksana”

Reacties zijn gesloten.