Koningsdag Checklist

Koningsdag, of Woningsdag. Hoe je het ook wilt noemen, het wordt geen editie zoals andere jaren. Ondanks de uitdagingen die onze branche op dit moment ervaart, liggen er toch een paar mooie kansen voor afhaal- en bezorgrestaurants. Wij hebben een checklist gemaakt om deze dag nét een paar extra orders binnen te slepen.

1) Bedenk een ludieke actie, zoals een speciaal menu of een aanbieding. Oranje, rood, wit en blauw zijn de belangrijkste kleuren, daar kun je vast iets mee, toch? Hoe maak je deze maaltijd tot een feestje?

2) Adverteer. Maak bijvoorbeeld een kleine advertentie op Google of Facebook met een jouw speciale aanbieding gericht op de mensen in de directe omgeving van jouw restaurant.

3) Stuur een nieuwsbrief naar alle mensen die een opt-in hebben gegeven in het verleden. Stuur deze uit op het moment dat veel mensen honger krijgen!

4) Doe hetzelfde met een pushbericht naar de gebruikers van jouw app.

5) Pas jouw openingstijden aan. Hanteer je speciale tijden op Koningsdag? Vul deze dan direct in op Mijn Sitedish.

6) Stuur een kortingscode naar klanten die al even niet bij jouw restaurant besteld hebben.

7) Besteed extra aandacht aan de bezorging. Veiligheid en hygiene worden extra gewaardeerd door klanten. Blijf daarom structureel contactloos bezorgen!

8) Denk kritisch na over jouw bezorggebied. Een bezorger op de weg is een kostenpost, dus zorg er voor dat je daadwerkelijk winst maakt op jouw bezorgingen door bijvoorbeeld een minimaal bestelbedrag in te stellen voor postcodes die net iets verder weg liggen.

Zoals altijd, stuur ons gerust een berichtje bij vragen of suggesties om ook jouw maaltijdbezorging tot een succes te maken op info@sitedish.nl.