Tips Om Je Omzet Te Verhogen Deze Zomer

1. Bekijk acties van je leverancier en speel hier op in
De inflatie voelen we helaas allemaal en ook in de zomer zullen we hier last van hebben. Gelukkig zijn er altijd interessante acties bij leveranciers waarbij het handig is hier gebruik van te maken. Werk bijvoorbeeld met een wisselende dagactie of voeg extra gerechten toe. Zo kun je goedkoper inkopen en meer over houden.

2. Extra besparen? Bekijk je statistieken en pas je assortiment aan
Op mijn.sitedish.nl houden we een boel bij! Zo kun je inzien welk gerecht het meest verkocht wordt en tussen welke tijden je het beste draait. Je kan zo makkelijk inschatten welke gerechten geen succes zijn en bij welke gerechten je de prijs kan verhogen of een extra variant van kan toevoegen. Door gerechten extra te promoten tijdens je drukke tijden verhoog je gemakkelijk de omzet, gebruik hiervoor 1 van de handige tools op mijn.sitedish.nl zoals een kortingscode en nieuwsbrief.

3. Sitedish Marketing Pro
Gaan veel van jou bestellingen via de grote platformen? Dat kost je helaas een boel geld. Sitedish Marketing Pro kan hierbij helpen! Wij zorgen ervoor dat je website bovenaan in Googles zoekresultaten komt te staan en je klanten dus gelijk op de juiste pagina terecht komen in plaats van bij de grote platformen. Dat scheelt je zo 14{463ab96957dd16124c7ecff9fdbc53b5b738bf5cc2710ca93dd7c3a562c155f9} per bestelling! Neem contact met ons op om hier gebruik van te maken.

4. Denk na over het assortiment

Niet iedereen heeft behoefte aan een zware maaltijd op een warme zomerdag. Bied iets licht en luchtigs aan, zoals een verfrissende salade. Zorg daarnaast ook voor een ruim aanbod qua drankjes en ijs. Hier valt vaak een goede marge op te verdienen!

5. Zet je ingrediënten dubbel in
Een goeie deal gevonden bij een van je leveranciers? Zet dit product in op meerdere gerechten, zo kan je er veel van inkopen wat vaak extra voordeel geeft. Een korting gevonden op bijvoorbeeld carpaccio? Zet dan niet alleen carpaccio als voorgerecht op je kaart, maar maak er ook een XL variant van of een salade en een wrap. Zo kan je dezelfde ingrediënten gebruiken maar wel een wisselend menu maken.

6. Maak een leuke actie! 
Denk na over een zomers menu of aanbieding en promoot deze via een nieuwsbrief naar jouw vaste klanten. Denk bijvoorbeeld aan een korting op koude drankjes en ijs of verzin een zomers menu! Op Mijn.sitedish.nl zijn er talloze opties beschikbaar, kom je hier niet uit? Ons support team kan altijd met je meedenken!

7. Schreeuw het van de daken
Heb je goed nagedacht over jouw locatie en aanbod deze zomer? Laat het dan iedereen in jouw omgeving weten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld flyers om te verspreiden in de omgeving, het lokale krantje, Google Ads of advertenties op Social Media. Nieuwe klanten van Sitedish ontvangen 5.000 gratis flyers bij aanmelding die je hier perfect voor kunt inzetten. Extra flyers nodig? Voor €55,- bestel je 5000 flyers! 

8. Sluit je online shop tijdens vakanties
Ga je een periode dicht? Stel gemakkelijk je vakantiesluiting in op mijn.sitedish.nl. Het komt wel eens voor dat restaurants vergeten om de website te sluiten en je wilt natuurlijk geen teleurgestelde klanten.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!
020 2440858